Over ons

”Gedreven partner in scheepsbouw”

Visie

De core-business van Bijlsma Wartena is het ontwerpen en bouwen van secties en schepen. Dat doen wij voor wereldwijde klanten. Tijdloze ontwerpen worden binnen de gestelde tijd en budgetten gerealiseerd. Er is een hands-on mentaliteit met korte communicatielijnen. De medewerkers zijn echte vakmensen, houden hun kennis van materiaal en technieken up-to-date. Ze zijn flexibel en weten van aanpakken. ‘Kwaliteit is onze prioriteit. Om dit te bereiken is vakmanschap in iedere discipline van essentiële waarde.’

Maatwerk

De bouw of verbouw van de schepen is maatwerk, afgestemd op de wens van de klant. Elk gewenst type en uitvoering kan worden gerealiseerd. Wij leveren producten voor onder andere de volgende sectoren: visserij, offshore, pontons en accommodaties, sleepdiensten, bagger, passagiersvaart en werkschepen. De projecten worden gerealiseerd in eigen beheer en op onze eigen locatie in Wartena: van ontwerp tot de tewaterlating. Daardoor kan de voortgang en de kwaliteit scherp bewaakt worden.

Klantgericht en efficiënt

Een tevreden klant, dat is het doel van Bijlsma Wartena. Om dit te bereiken gaan wij geen uitdaging uit de weg. ‘De kunst is om goed te luisteren naar de klant, betrokken te zijn en op elk gewenst ogenblik sparringpartners te zijn, ook tijdens het ontwerp- en productieproces. Het zijn juist deze details die voor een tevreden klant doorslaggevend zijn. Alleen dan kan het resultaat optimaal zijn.’

Vakmanschap

De werf heeft een goede reputatie als leverancier van kwaliteit en hoogwaardige afwerking. Dit geldt voor het binnenland maar ook buiten Nederland. Door te luisteren naar onze opdrachtgevers creëren wij de meest ideale condities voor het schip en de schipper zelf.  Het zijn juist deze details die voor de klant doorslaggevend zijn. Alleen dan kan een optimaal ontwerp en efficiënte uitvoering gerealiseerd worden. Onze ervaren vakmensen zorgen hiervoor voor door hun ervaring en kennis van hedendaagse technieken binnen elke discipline. Ze doen hun werk met passie.

Werken buiten de werf

Voor nieuwbouwprojecten op locatie heeft het team compleet ingerichte, mobiele werkplaatscontainers tot zijn beschikking. Onze vakmensen hebben daardoor alles bij de hand: montagemateriaal, gereedschappen, lasapparatuur, buig- en zaagmachines enzovoort. Door de ruime ervaring met deze turn-key projecten wordt Bijlsma Wartena wereldwijd gevraagd.

Refit is waardebehoud

Bevalt een schip nog prima, maar is vernieuwing nodig: een ander interieur, een nieuwe generator of een nieuw dek? Dan is een refit een goede investering. Meer nog dan bij nieuwbouw, zoekt Bijlsma Wartena bij refits naar doordachte oplossingen om een nieuwe invulling te geven aan een bestaand concept. Een refit zorgt voor waardebehoud van het schip en verhoogt de functionaliteit! Bijlsma Wartena  beheerst alle disciplines die een refit nodig heeft.
 

Certificaten

Bijlsma Wartena werkt overeenkomstig aan normen en keurmerken zoals, TUV, ASME, AWS, Lloyds en Euronorm. De lasmedewerkers zijn gecertificeerd, lasmachines gekalibreerd en NEN 3140 gekeurd. De organisatie werkt onder ISO 9001. Er wordt gewerkt met lascoördinatie en IWT. Uitbreiding van certificering is vanzelfsprekend mogelijk.

iso_9001

© 2021 - Bijlsma Wartena bijlsmaconstructies.nl Cookies General conditions